Friday, May 29, 2015

CARA MENDAFTAR MENJADI AHLI SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Anda selalu makan produk Shaklee? Tapi masih belom menjadi ahli?

Saya sangat syorkan kepada anda semua supaya teruskan langkah untuk menjadi ahli Shaklee.

KENAPA??

Sebab, banyak sangat kelebihan menjadi ahli Shaklee. Antaranya...

1.  Dapat membeli produk Shaklee dengan harga yang lebih murah
2.  Dapat cash back money walaupun pembelian hanya untuk nak makan sendiri. Kalau beli banyak2 untuk family dan kawan2, lagi banyak cash money yang kita dapat.
3.  Selain makan sendiri, boleh jugak kalau nak jadikan Shaklee sebagai platform bisnes anda. Dapat lagi 2 jenis bonus selain Cash money iaitu, Convention and Car incentive. Convention adalah percutian yang di taja penuh oleh pihak Shaklee dan Car incentive pulak, pihak Shaklee akan bayokan harga kereta yang kita suka.
4. Dapat jumpa kawan-kawan baru yang boleh memotivasikan diri sendiri.
5. Last skali tentulah dapat menikmati kebaikan Shaklee sendiri. Boleh kurus, cantik, dan yang paling penting, sihat tubuh badan sebab dapat cukup supplement.

BAGAIMANA NAK JADI AHLI?

Ok, terdapat 2 cara untuk menjadi ahli

Cara 1

Membuat bayaran keahlian sebanyak RM 69 ringgit dan keahlian ini adalah seumur hidup. Tambahan RM 10 unuk tujuan pengeposan

Cara 2

Membeli barangan Shaklee yang bernilai RM 700+ bersamaan dengan 200 UV (nilai point). Secara automatik keahlian akan diperolehi secara percuma

PALING MENARIK..

MULAI MEI 2015 HINGGA OKTOBER 2015, setiap keahlian baru yang mendaftar dalam tempoh ini akan mendapat sebotol Vitalea secara percuma..




PROMOSI INI ADALAH BERSEMPENA ULANGTAHUN VITALEA YANG KE 100..

WOW, dah lama rupanya Shaklee ni bertapak di bumi. hehe..

Sedikit info tentang Vitalea,

Vitalea adalah Multivitamin yang mengandungi kesemua jenis vitamin yang diperlukan oleh tubuh badan. Pengambilan 2 biji Vitalea sehari boleh membantu tubuh badan kita untuk memperolehi keperluan mineral yang lengkap.

RUGI SAPE X NAK JADI AHLI TIME NI. DAPAT VITALEA FREE YANG HARGANYA RM88



SO, APA TUNGGU LAGI..



PLEASE CONTACT ME !
017 2412460








KHASIAT BIJI KURMA

Ramadhan dah nak dekat, mesti ramai yang akan simpan stok kurma kat rumah untuk berbuka puasa dan bersahur. Tapi dah makan kurma tu, jangan terus buang biji kurma tu..

Kenapa??

Sebab, biji kurma tu mengandungi pelbagai khasiat untuk badan. ok.

Kumpul biji kurma tu, basuh dan keringkan selama sehari ke 2 hari. Kemudian disangan (goreng tanpa minyak) sehingga warnanya menghampiri kehitaman gitu. Lepas tu baru tumbuk dengan lesung batu dan jadikan die mcm serbuk. Boleh dibancuh dengan air panas macam nak buat kopi. Rasanya ala-ala mcm kopi sikit



Hari ni saya baru dapat info ni, excited nak share dengan semua orang..selamat mencuba..

credit to : http://munirahsyedabubakar.com/?p=336


Tuesday, May 26, 2015

TIPS CEPAT DAPAT ANAK

ASSALAMUALAIKUM...

Semoga semua pembaca berada dalam keadaan sihat walafiat hendaknya

Bagi mereka yang dah baca entry saya mengenai punca-punca sukar mendapat zuriat, Anda mungkin boleh mencuba SET kesuburan shaklee ini. 

Di dalam set ini, saya bahagikan untuk penggunaan lelaki dan juga penggunaan wanita.



Vitamin C, Vitalea dan B complex adalah vitamin yang diperlukan oleh kedua-dua suami isteri..
Hmm..ape fungsi vitamin-vitamin nie?

Vitamin C
Diperlukan untuk pembinaan dan pembentukan sel
Membantu penyerapan zat besi dan asid folik
Membantu pembentukan tisu penghubung seperti kolagen (sebab itu makan Vitamin C kulit nampak cantik..hehe..)
Meningkatkan kesuburan
Mengurankan risiko bayi pramatang


Vitalea
Mengandungi hampir kesemua jenis vitamin yang diperlukan oleh badan.

B complex
Mengandungi kesemua jenis Vitamin B serta asid folik yang amat penting bagi mengelakkan spina bifida (pembentukan saraf pusat yang tidak normal)

Kesemua diatas perlu diambil oleh kedua-dua pasangan suami isteri. Nak share pon boleh..

Tetapi tambahan untuk sang suami, adalah Zinc dan Vitamin E complex

Zinc
Berfungsi untuk mematangkan organ seks disamping membantu penghasilan sperma yang berkualiti

Vitamin E complex
Meningkatkan libido

Untuk si Isteri

Alfalfa complex
Meningkatkan metabolisma badan

GLA
Membantu menstabilkan hormon dalam badan


Jika berminat untuk mencuba set ini, contact saya di 017 2412460

#sebarkankebaikanciptakebahagiaan


Monday, May 25, 2015

KENALI PUNCA-PUNCA SUKAR UNTUK MENDAPATKAN ZURIAT


Setiap pasangan yang baru mendirikan rumah tangga sememangnya ingin mempunyai zuriat mereka sendiri. Namun ada di kalangan pasangan yang masih lagi tidak menerima anugerah Allah ini walaupun telah berkahwin bertahun-tahun lamanya. Sebagai seorang hambanyaNya, kita seharusnya berusaha untuk mendapatkan zuriat serta meneliti apakah punca-punca bagi wanita yang sukar mengandung. 


Di sini saya senaraikan beberapa faktor yang menyumbang kepada sukarnya untuk memperolehi zuriat. Antaranya ialah:

1. Hubungan intim suami isteri di luar waktu kesuburan

Setiap wanita harus peka mengenai kitaran haid yang dialami olehnya pada setiap bulan. waktu subur di sini adalah merujuk kepada waktu di mana ovum dilepaskan oleh ovari sekitar hari ke -15 haid. ovum ini akan dilepaskan ketika paras hormon peluteinan (luteinizing Hormone) adalah di paras yang maksimum.  Hubungan suami isteri adalah digalakkan antara hari ke 15 - hari ke-20  untuk memperolehi zuriat.




2. Tekanan dipejabat atau tekanan dalam kehidupan

Mereka yang sentiasa menghadapi tekanan dan tidak mampu menangani tekanan dengan sebaik mungkin akan menjejaskan kesihatan dan juga sukar untuk memperolehi anak. 

Saya mempunyai seorang teman rapat yang dahulunya bertugas sebagai seorang pegawai sains selama setahun dan beliau baru berkahwin. Sepanjang tempoh perkhidmatannya pada ketika itu, terlalu banyak bebanan kerja yang dihadapi sehingga mengganggu sistem fisiologi dan ketidakseimbangan hormon. sepanjang tempoh itu juga, beliau memang ingin memperolehi zuriat namun gagal. 

Setelah setahun berlalu, beliau telah bertukar kerja dan di tempat kerja baru ini, situasinya lebih tenang, masa lebih fleksibel dan bebanan kerja yang tidak keterlaluan. Tidak lama selepas itu saya mendapat perkhabaran dari beliau di mana beliau telah mengandung. syukur alhamdulillah. 

3. Masalah hormon tidak stabil

Terdapat banyak faktor yang menyumbang kepada ketidakstabilan hormon. Antaranya ialah, persekitaran yang tidak sihat, senantiasa stress (tempat kerja, rumah atau tugasan pelajar), pemakanan yang tidak menentu dan tidak sihat. 

Produk GLA shaklee adalah berfungsi untuk menstabilkan hormon. Bila hormon dah stabil, baru la senang nak pregnant. hehe..

4. Amalan pemakanan yang tidak sihat

Makanan pada waktu kini terlau tinggi kandungan bahan kimia. Makanan yang mempunyai pewarna serta bahan pengawet mengandungi bahan kimia. sayur-sayuran serta buah buahan turut mengandungi bahan kimia racun perosak. Oleh itu, amatlah digalakkan sebelum makan, basuh dahulu buahan serta sayuran tersebut.

Melalui pemerhatian saya, pada waktu kini segala-galanya ingin pantas, contohnya fast food. Pengambilan fast food berlebihan juga tidak digalakkan kerana makanan ini mengandungi tinggi bahan pengawet. 

Kekangan masa menyebabkan ramai orang masa kini tidak mampu untuk mengamalkan pemakanan yang seimbang. Oleh itu jika anda mengambil supplement tambahan Shaklee, anda sebenarnya dapat memenuhi keperluan tubuh badan anda yang tidak dapat anda perolehi melalui makanan-makanan yang fresh seperti sayuran dan buahan.

Adalah sangat sangat sangat penting bagi mereka yang ingin mempunyai zuriat untuk memastikan keperluan tubuh badan dipenuhi untuk membina sel-sel baru serta menyeimbangkan hormon dalam badan. SET KESUBURAN SHAKLEE adalah lengkap untuk memenuhi keperluan tubuh badan di samping memberi persediaan kepada tubuh badan untuk menerima insan baru.


5.Merokok

Perkara ini khusus ditujukan buat kaum suami. Bagi saya, tidak ramai wanita Malaysia yang merokok. Tetapi bagi kaum adam, dimana-mana sahaja ada yang merokok. Saya cukup pantang mereka yang merokok di tempat awam. Kesan bagi penghidu asap rokok adalah sama seperti orang yang merokok. 

Terdapat banyak keburukan merokok antaranya , meningkatkan risiko penyakit jantung, risiko mati pucuk, risiko strok dan sebagainya. Saya x tipu. Kalau tidak percaya boleh rujuk maklumat di SINI

kalau perasan, gambar kat atas ni selalu kita nampak kat kotak rokok kan? Tapi x taula kenapa perokok-perokok tegar ni x de kesedaran sivik langsung..huhu..sedih..

Bagi perokok-perokok yang berniat untuk berhenti tetapi gagal, mungkin anda boleh mencuba produk Vivix Shaklee. Anda boleh lihat sendiri di SINI.

6.Terlalu banyak bergantung pada ubat-ubatan. Contohnya ubat darah tinggi dan pil penenang


7. Kerap berada di kawasan yang tercemar

Walaupun tidak merokok secara terus, tetapi jika kita berada di kalangan perokok-perokok, asap rokok yang mengandungi pelbagai jenis toksin boleh memasuki ke salur pernafasan serta menyerap masuk ke dalam sel-sel seterusnya disebarkan ke seluruh badan. Toksik ini akan mengganngu aktiviti fisiologi normal seorang manusia termasuklah dalam ketidakseimbangan hormon dalam sistem pembiakan.

Selain daripada itu juga, mereka yang tinggal di kawasan bandararaya yang penuh dengan asap kenderaan juga mempunyai potensi yang sama berbanding mereka yang tinggal di kawasan pendalaman.  Sebab itu nenek moyang kita dulu ramai anak. sebab mereka duduk di kawasan yang fresh air..hehe..

8.Berat badan yang tidak ideal. Terlebih gemuk atau sangat kurus

Berat badan yang berlebihan juga mampu menyumbang kepada kesukaran untuk mendapatkan zuriat. Ini adalah kerana mereka yang mempunyai lapisan lemak yang berlebihan akan menghimpit salur peranakan dan kemungkinan menyebabkan salur tersebut tersumbat. 

Apabila salur terhimpit, ini akan menyukarkan proses perjalanan sperma untuk sampai ke fallopian tiub atau menghalang perjalanan ovum ke uterus. 


Itulah antara-antara faktor yang menyumbang kepada kesukaran untuk memperolehi zuriat yang boleh saya kongsikan bersama pembaca. Mereka yang mempunyai masalah seperti di atas tadi boleh merujuk kepada doktor yang bertauliah untuk mendapat keterangan yang lebih lanjut. Selain daripada itu, jangan dilupa kuasa doa kepada Allah S.W.T. kerana Allah adalah Maha Pengasih, Maha Penyayang dan Maha pemberi rezeki. Janganlah berputus harap padaNYa. Insyaallah, mana tahu doa anda akan dimakbulkan. amin..

sekiranya berminat untuk mencuba SET Kesuburan shaklee, anda boleh hubungi saya di 017 2412460.

#sebarkankebaikanciptakebahagiaan
#shakleebest


Sunday, May 24, 2015

HB RENDAH SEMASA MENGANDUNG


HB RENDAH SEMASA MENGANDUNG? VitamIn Shaklee ada penyelesaIannya..
sememangnya ketika fasa mengandung seorang wanita itu memerlukan nutrien yang secukupnya untu menjamin tumbesaran bayi dalam kandungan lengkap sepenuhnya. Dah jatuh hukum wajib untuk seseorang wanita itu mengambil makanan tambahan ketika proses mengandung.
Salah satu masalah yang sering dihadapi oleh kenanyakan wanita ketika mengandung adalah paras hemoglobin yang rendah. Hemoglobin adalah molekul di dalam sel darah merah yang berfungsi untuk mengangkut oksigen ke seluruh badan. Kekurangan hemoglobin akan menyebabkan proses pengangkutan oksigen tidak mencapai ke tahap yang optimum.
Pengambilan zat besi yang mencukupi adalah penting untuk pembentukan hemoglobin. Selain daripada itu, penyerapan zat besi juga perlu diambil kira. Penyerapan zat besi akan dibantu oleh vitamin c. Tanpa vitamin c, za4 besi tidak dapat diserap oleh tubuh badan dan ianya akan disingkirkan.. membazir.. oleh itu amatlah penting untuk wanita mengandung mengambil zatbesi dan vitamin c secara serentak. Pas hemoglobin yang normal adalah dI antara 11 ke 15. Bacaan yg kurang darIpda 11 dikategorikn sbagai anemia.
Di dalam SET MENGANDUNG Shaklee, terdapat 4 makanan tambahan utama iaitu
B COMPLEX, OSTEOMATRIX, VITALEA DAN DAN VITAMIN C
B COMPLEX
mengandungi kesemua komponen vitamin B yang membantu dalam pembentukan sel darah serta pembentukan organ pada bayi dalam kandungan

OSTEOMATRIX
mengandungi sumber kalsium yang tinggi untuk pembentikan tulang yang sempurna

VITALEA
mengandung hampir kesemua jenis vitamin yang diperlukan oleh badan termasuklah zat besi yang diperlukan untuk membentuk hemoglobin.

VITAMIN C
Membantu penyerapan zat besi di tahap yang optimum.

Testimoni dalam gambar adalah di kalangan rakan saya yang mengambil set mengandung shaklee. Lihat pada gambar ketiga dan keempat, peningkatan paras hemoglobin berlaku setelah beliau mengamalkan set mengandung.
Jika anda mengalami masalah kurang hemoglobin, meh hubungi saya di 0172412460. Saya sedIa membantu..

Tuesday, May 19, 2015

I'M PROUD TO BE A FAMILY MEMBER OF SHAKLEE


Biarlah video yang berkata-kata... IT'S LONGEVITY PROVEN THAT SHAKLEE IS ALWAYS WORK, SAFE AND NATURAL.. I LOVE IT!!!


Monday, May 18, 2015

NIKMAT KESIHATAN

Assalamualaikum w.b.t

Nikmat kesihatan adalah merupakan nikmat yang tidak ternilai harganya. Bagi mereka yang sihat, perkara ini mungkin nampak tidak penting bagi mereka. Namun bagi mereka yang sakit, nikmat sihat itu ibarat mahkota yang paling berharga.

Saya masih ingat lagi kata-kata Prof Dr Muhaya...

' Ramai di kalangan kita yang sangat berkira-kira tentang makanan yang mereka makan. Barangan makanan yang mahal sudah pasti kualiti makanan tersebut adalah baik. Makanan yang baik adalah baik untuk tubuh badan kita. Kita sepatutnya jangan berkira kerana tubuh badan kita yang dikurniakan oleh Allah tidak ternilai harganya..'

Sentap juga saya baca.. sebab saya ni agak berkira jugak orangnya...hehe..

Post di bawah ini pun di ambil daripada page Prof Muhaya. 




Kata-kata beliau di atas memang membuatkan saya merasa terkesan. Duit boleh dicari tetapi kesihatan tidak boleh dibeli dengan wang ringgit.

#SEBARKAN KEBAIKAN, KECAPI KEBAHAGIAAN..


Untuk pertanyaan lebih lanjut mengenai produk Shaklee, anda boleh hubungi saya di 0172412460

Friday, May 15, 2015

DEMI ANAK, SEORANG IBU SANGGUP MELAKUKAN APA SAHAJA..

Assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh..

Jika dibaca tajuk di atas, pasti setiap ibu ada cerita tersendiri demi untuk kebaikan anak.. Begitu juga dengan saya..


Jika diingatkan kembali, mengapa saya terjebak dengan barangan-barangan Shaklee juga adalah di sebabkan anak. Saya telah berkahwin pada hujung 2012 dan dikurniakan seorang puteri comel pada oktober 2010. Walhal saya mula mengenali Shaklee sejak tahun 2009 lagi. (kalau nk diikutkan saya ni lagi outdated sebabnyer Shaklee dah wujud di Malaysia hampir 50 tahun yang lalu..hehe..)


Masa first time dengar pasal Shaklee tu, saya masih belom berkahwin dan saya agak skeptikal dengan produk-produk supplement ni.. memang x pandang langsung.. Almaklumla, masih muda, belom beranak, so, kategori masih kuat dah bertenaga la.. ecece.. Bagi saya produk2 macam ni memang membazir la kalau beli.. Mengikut pahaman saya, nutrisi yang berlebihan ketika mengambil produk-produk supplement seperti ini akan disingkirkan melalui air kencing. So, saya pon berpikir, membazir la..maser tu tau...


Semasa berpantang anak pertama pun, saya masih lagi ada pemikiran yang agak negative terhadap Shaklee. Saya berpantang pon guna jamu-jamu biasa.. tapi itu pon x habis..kene marah lagi dengan mak sebab x habiskan makan jamu..hehe..thats why saya x suka sangat makan supplement ni. sebab saya tahu saya ni culas.. kalau beli mesti x makan punya..


Alhamdulillah, tanpa apa2 supllement, saya mampu breastfeeding anak saya sampai 8 bulan. Niat di hati nak cukupkan 2 tahun tapi tidak kesampaian sebab susu badan makin lama, makin kurang..

Maka bermulalah perkenalan saya dengan Shaklee.. Itu pon sebab baca2 kat blog, bila search pasal tingkatkan susu badan, berderet suggest produk Shaklee. Dalam hati dok cakap, bagus sangat ke produk ni?? ceh, nada x puas hati gitu.. 

Then kebetulan pulak kawan satu opis mmg makan produk Shaklee ni.. die yang promote bagitau makan supplement ni bertenaga especially vitalea. Kalau nak banyakkan susu makan alfalfa. So, saya pon bila dengar orang yang rapat dengan kita dapat kesan yang macam tu, saya pon sedikit demi sedikit jadi yakin dengan Shaklee ni , walaupun pada mulanya agak menyampah sebab asyik2 orang dok sebut pasal Shaklee.


So, demi anak pon, saya cuba beli produk pertama shaklee iaitu alfalfa.. itupon yang kecik jer..hehe..kedekut x? nak cuba je la dulu, kalau ok baru beli lagi..bila dah beli tu semangat konsisten hanya bertahan selama seminggu.. itu pon ade sehari dua yang terskip makan... so, memang x nampak effect sangat la. susu banyak ke, x banyak ke, sebab saya culas.. saya yang salah n x konsisten..





Akhirnya, saya pon terpaksala mentopup anak saya dengan susu formula.. tapi masih lagi continue breastfeeding sampai sekarang. (die dah 1 tahun 7 bulan). Alhamdulillah.. sihat walafiat, cuma berat badannya tak naik-naik..dah kategori underweight dah...huhu..risau saya..maknyer oberweight pulak.. x synchronize langsung..huhu..


Maka terjebaklah saya dengan second produk Shaklee iaitu mealshake selepas banyak review mengatakan mealshake mampu memberikan selera makan pada kanak-kanak. So far until now, sudah hampir 3 minggu saya bagi Syifa makan mealshake. Campur dalam air susu die. Syukur pada Allah, saya nampak tabiat makan die dah berubah. Daripada ambil sebiji je nasi masuk dalam mulut, sekarang, die ambil segenggam nasi masuk dalam mulut. Memang nampak berselera sedikit berbanding sebelum ini. Buang najis pon lebih mudah. kalau tidak, sebelum ini, najisnya sangat keras, sampai nangis2 kalau nak membuang. Again, sebab anak jugak saya beli produk Shaklee yang ke dua. hehe...





Alhamdulillah, alhamdulillah, alhamdulillah..

Saya amat bersyukur Allah pertemukan saya dengan Shaklee segala-galanya demi anak. Atas kepercayaan ini, untuk anak yang kedua, (skrg dah 3 bulan mengandung) saya akan memberikan yang terbaik buatnya. dan berusaha untuk fully breastfeed until 2 years old. 

Setelah sebulan menjadi warga Shaklee, saya bernekad mempunyai impian untuk menjadi seorang WAHM (Working At Home Mom) semuanya kerana anak.. Itulah impian saya, bekerja dari rumah dan dapat melihat anak-anak membesar di depan mata. Semoga impian saya akan terlaksana suatu hari nanti..Amin..


DEMI ANAK, SEORANG IBU SANGGUP MELAKUKAN APA SAHAJA...


-ninakate-





Monday, May 11, 2015

Shaklee jana pendapatan lumayan

Keratan akhbar utusan. Klik di sini..

BISNES ONLINE PART TIME ADALAH BISNES TERBAIK UNTUK PELAJAR

Assalamualaikum W.B.T

Entry kali ini saya nk menceritakan tentang betapa bestnyer buat bisnes Shaklee ni.. Even pelajar pon boleh buat secara sambilan untuk tambah duit poket. Almaklumla, zaman student memang semuanya kene jimat. Kalau boleh hari-hari makan megi pon x pe, asalkan duit poket cukup sampai hujung semester. Betul x? Saya pon dlu student jugak, so, memang paham sangatla keadaannya macam mana. Keadaan zaman sekarang ni, segala2nya memerlukan duit. kat sini saya akan bagi salah satu alternatif bagaimana nak dapat duit poket tambahan.


So, berbalik kepada topik kite tadi, kenapa saya cakap buat bisnes ni best dan senang sangat bagi student. Antara sebabnya ialah :


1. Bisnes ni tidak memerlukan modal yang besar. Hanya memerlukan RM 69 untuk mendaftar sebagai ahli. Kalau nak jadi ahli secara percuma pon boleh tapi bersyarat. Syarat2 nya anda perlulah membuat pembeliaan bernilai lebih kurang RM 700 bersamaan 200 UV. Kalau nk save lagi, barang-barang yang bernilai RM 700 tu anda ambil daripada customer-customer anda. Maksudnya, anda boleh lakukan marketing even anda belum jadi ahli lagi. So, bila ada pelanggan yang nak membuat pesanan, anda boleh gunakan pesanan mereka untuk membolehkan anda mendapat keahlian secara percuma. Kiranya, anda tidak mengeluarkan modal satu sen pon untuk menjadi ahli. hehe..



2. Perniagaan ini adalah berkonsepkan DROPSHIP. Apa dropship tu? Dropship adalah satu sistem di mana kita tidak menyimpan stok sendiri di rumah. Sekiranya ada permintaan, barulah anda membuat pembelian secara terus dan pihak Shaklee sendiri akan terus pos kepada customer tadi. Senang x? Senang kan. Ianya tidak seperti perniagaan yang lain di mana kita perlu mengeluarkan sejumlah modal yang besar untuk memulakan perniagaan. Itu baru barangan, belum lagi sewa tapak, premis dan sebagainya. Senang kan, produk dah ada, cuma kita tinggal pasarkan sahaja.







3. Segala order yang diminta oleh pelanggan boleh dipesan secara online. Tidak perlu nak keluar duit minyak untuk nak ambil barangan. Just klik..klik..klik..dah siap. Lihat entry ini untuk mengetahui cara-cara nak order secara online.


So, amatlah senang bagi pelajar yang ingin mencuba untuk melakukan bisnes ini secara part time. kalau yang x de kenderaan pon boleh berbisnes. Yang penting perlu ada internet acsess serta gadjet yang canggih sikit supaya boleh ber'online'. Bisnes2 jugak, tapi jangan sampai mengabaikan pelajaran pulak. Cuba khaskan optimum 2 jam untuk bisnes ini. Lagi balance 22 jam tu untuk study, makan dan rehat. OK. telah terbukti ramai  pengedar-pengedar Shaklee di kalangan pelajar dan mereka mampu menjana pendapatan sebanyak 3 ke 4 angka sebulan secara part time. Itu baru Part time, kalau dah habis belajar terus sambung buat Full time, tidak mustahil anda mampu menjana sehingga, 5, 6 7 angka sebulan.. masyuk sangat...



Untuk keterangan lebih lanjut, boleh hubungi saya melalui Whatssapp atau Telegram di 0172412460 -nina-




Thursday, May 7, 2015

PESAKIT SLE BERANSUR PULIH

Assalamualaikum dan salam Jumaat buat semua. 

Saya baru je lepas blogwalking master cery dan baca artikel mengenai penyakit SLE.

Ape itu SLE? Teruk ke penyakit tu?

Actually saya pon baru baru je bagi lecture kat student UITM tentang Autoimmune disease dan salah satunya adalah penyakit SLE ataupun nama penuhnya dikenali sebagai Systemic Lupus Erythtromatosus. Penyakit ini adalah disebabkan oleh antibodi badan pesakit menyerang tisu-tisu badan pesakit itu sendiri. Keadaan ini adalah bertentangan dengan orang yang normal di mana antibodi yang dihasilkan oleh tubuh badan digunakan untuk menyerang atau memusnahkan patogen (bacteria, virus, bendasing etc..) yang masuk kedalam tubuh badan kita.


Keadaan pesakit SLE ini boleh dikatakan agak kritikal berbanding penyakit autoimmune yang lain contohnya macam Rheumatoid arthritis. Kenapa saya cakap macamtu? Sebabnya Rhematoid Arthritis hanya menyerang bahagian sendi, namun bagi pesakit SLE, antibodi badan bertindak menyerang hampir keseluruhan organ dalam tubuh badan termasuk kulit. Antara simptom yang paling ketara adalah Butterfly rash di mana akan wujud tanda kemerahan di bawah mata yang berbentuk seperti rama-rama. macam yang dalam gambar ni. 





 gambar ihsan daripada en. gugel. 

Berbalik kepada kisah saya blogwalking kat page master cery tadi, kawan die pon menghidap penyakit SLE. kalau nk baca edisi yang original, boleh klik di sini. Keadaan beliau sgt teruk sehinggakan dr sendiri cakap beliau mempunyai peluang tipis untuk hidup. Allahuakbar, saya tak boleh gambarkan macam mana kedaan saya jika mengalami perkara yang sama. Alhamdulillah saya masih diberi kesihatan yang amat baik.. terima kasih Ya Allah..


Pesakit SLE ni memang macam2 kene makan ubat. saya pon ade sorang kawan yang ada penyakit ni.. Memang banyak sgt ubatnyer.. Seperti yang semua sedia maklum pengambilan ubat2 ni mesti akan ade side effect. Lebih-lebih lagi kalau diambil dalam jangka waktu yang lama. 


So, kawan master cery ni dah cuba macam2 perubatan alternatif, sehinggalah beliau berjumpa dengan Vivix. Alhamdulillah, kesihatan beliau makin pulih dan yang paling penting bahan yang diambil adalah semulajadi dan tidak mempunyai kesan sampingan. itu yang paling penting. Walaupun tidak dapat dipulihkan sepenuhnya, namun kesihatan beliau semakin baik. Subhanallah.. Banyak betul kebaikan vivix ni. Walaupun harganya sedikit mahal berbanding produk2 Shaklee yang lain, namun kesannya amat menakjubkan. 

boleh sembuhkan pesakit kanser lagi. boleh baca testimoni ni..

'sesungguhnya setiap penyakit itu ada penyembuhnya melainkan mati..'



untuk pertanyaan lanjut, boleh halo2 saya. Insyaallah saya bantu semampu yang mungkin.







TIPS KEBAHAGIAAN ANAK

1. Kalau tiba-tiba teringatkan anak kirimkan bacaan Al Fatihah. Sampai ke ayat "iyyakanakbudu waiyyakanastain" - yang ertinya "Hanya kepada Mu kami sembah dan hanya padaMU pohon pertolongan..", mintalah apa-apa hajat masa itu yang ada hubung kait dengan anak yang Kita ingat tu, habiskan bacaan surah Al Fatihah doakan semuga anak kita diberi kefahaman yang sebenarnya dalam urusan agamanya, memiliki ilmu yang bermanafaat Dan serahkan urusan anak kepada Allah untuk menjaganya.

2. Pandang wajahnya semasa dia tidur ucapkan bahawa, ibu nak (nama anak) jadi anak yang soleh sayang!. Cubalah amalkan ( ustaz kata ini makna kita bercakap dengan rohnya ) Dan ucapan ini adalah DOA Dan Allah Maha mendengar lagi maha melihat.

3. Masa bangun solat malam, solatlah hajat disisinya. Maksudnya Kita solat dalam bilik dia Dan dekat dengan dia. Jika Kita selalu buat Dan Kita juga selalu beritahu dia yang Kita sering doakan dia, dia akan rasa satu ikatan kasih sayang yang hakiki yang Kita amat sayangkan dia dan nak dia jadi anak soleh.Dia akan tahu Kita selalu solat hajat untuknya.
4. Minta dikasihani. Ucapkan setiap masa bahawa kita ni sedang menunggu panggilan Allah. Jika Dia tak jadi anak soleh bermakna dia tak sayangkan kita dan tentunya kita akan merana di Alam Barzah nanti.
5. Peluklah anak selalu walaupun dia sudah besar, sebagaimana Kita tatang dia masa kecilnya. Aura ciuman dan belaian ibu sambil bisikkan padanya yang kita bangga mempunyai anak sepertinya.
6. Maafkan anak Kita setiap masa walaupun perbuatannya amat melukakan hati Kita.Muhasabbah diri mungkin kesilapan yang anak lakukan itu adalah kerana dosa-dosa kita dimasa lampau.
7. Yang paling penting jaga tutur kata Kita, jangan sekali-kali ucapkan perkataan yang boleh melukakan hatinya. Jika ini berlaku juga kerana kita TER.. kata, cepat-cepat cari masa yang sesuai untuk Kita minta maaf padanya. Mengakulah padanya itu kelemahan Kita, Kita marah kerana dia buat salah,bukan bermaksud membenci.Ceritalah buat macam dramapun boleh .
8. Amalkan membaca ayat 40 surah Ibrahim supaya Kita,anak Dan zuriat keturunan Kita termasuk dalam golongan orang2 yang tetap mendirikan Solat. [Wahai Tuhanku! Jadikanlah daku orang yang mendirikan sembahyang dan demikianlah juga zuriat keturunanku. Wahai Tuhan kami, perkenankanlah doa permohonanku.]
9. Selalu ingatkan anak bahawa tak guna ada pangkat, belajar tinggi, hatta hafal Quran sekalipun jika tidak mempunyai peribadi yang mulia.Allah tak pandang wajah yang cantik tapi pandang hati yang cantik. Allah tak sayang, manusia tak suka.
10. Masa basuh beras niatkan "Ya.. Allah lembutkanlah hati anak-anak ku sebut nama dia.....untuk faham agamanya ", [kenapa Kita nak dia faham agama, kerana anak yang tak faham agama boleh bawa ibubapanya juga ke neraka] sebagaimana engkau lembutkan beras ini menjadi nasi ". Basuh beras lawan jam ( macam org tawaf ) sambil selawat kepada Nabi Muhamad S.A.W. Masa buat kerja ini hati jangan lalai..dan ingat kepada Allah selalu.
- Prof. Dr. Muhaya

Wednesday, May 6, 2015

ZINC COMPLEX


VIVIX


VITAMIN-E COMPLEX


PHYTOCOL ST



Pengambilan PHYTOCOL-ST secara konsisten berupaya mengurangkan risiko penyakit jantung dengan bertindak sebagai agen penurunan kolestrol. Mengandungi 2000 mg fitosterol tumbuhan di dalam setiap tablet. 



APA ITU FITOSTEROL? BAGAIMANA BAHAN INI BERTINDAK DI DALAM TUBUH BADAN KITA?



Fitosterol adalah bahan yang menghalang penyerapan kolestrol masuk kedalam salur darah. macam yang dalam gambar kat atas tu. Kalau x makan phytocol, senang2 jer kolestrol jahat tu menyerap masuk ke dalam salur darah. Tapi dengan pengambilan PHYTOCOL, ianya mampu menghalang penyerapan kolestrol secara berlebihan ke dalam salur darah. 

BERMINAT?

MEH HALO2 SAYA..








PERFORMANCE NATURAL ORANGE


SUSTAINED RELEASE VITAMIN C


VITA-LEA FOR CHILDREN


HARGA PRODUK SHAKLEE


Berikut adalah harga produk Shaklee yang dijual secara berasingan. Tapi kalau nak lagi jimat, lebih elok beli yang set Shaklee. Berbaloi-baloi...




Saturday, May 2, 2015

MENGANDUNG VS MENYUSU

Ramai mereka yang di luar sana tidak pasti adakah selamat untuk menyusukan bayi mereka ketika mengandung. Ketidakpastian ini turut dialami oleh diri saya sendiri. Saya mula menyedari yang saya ni mengandung ketika usia kandungan sudah mencecah 2 bulan. 

Pada masa yang sama, anak saya, Syifa masih lagi menyusu badan. Salah satu simptom yang paling ketara ketika mengandung adalah puting menjadi sangat sensitif. So, bila Syifa menyusu tu Allah aje yang tahu sakitnye macam mana. Pernah saya cuba untuk nk 'wean off'', tapi saya sendiri x sampai hati tengok die mangamuk-ngamuk tengah malam. Sempat 2 hari je lepas tu bagi balik. 


Nak tau tak salah satu sebab kenapa saya susukan anak saya tu semula selain rasa kesian kat Syifa. Masa saya start wean off tu, actually saya dah start makan supplement Shaklee. makan yang basic je, Osteomatrix, Vitalea, B-Complex dengan Vitamin C. Saya perasan dalam masa sehari lepas makan tu, rase breast macam denyut-denyut je n perasan macam 'engorged' sikit. Saya pon pikir, kilang susu saya ni start aktif balik ke.. huhu.. 


Tanya kat Master Salwa, itu perkara biasa sebab, lepas saya makan vitamin tu, badan mendapat cukup nutrien semula dan penghasilan susu pon lancar. Diecakap, takde masalah untuk menyusu ketika mengandung. Hmmm.. saya pon terus nekad, sambung je la menyusukan Syifa semula. Hopefully badan saya cukup kuat untuk bagi keperluan kepada baby dalam kandungan dan si kakak Syifa ni tadi. 

PESAKIT KANSER SEMBUH SETELAH MENGAMBIL VIVIX SHAKLEE




Salah satu testimoni terbaik Shaklee yang telah sembuh dari penyakit kanser  adalah Law Chu Hian (Pengacara NTV7). Beliau adalah penghidap kanser 9 tahun yang dulu dan kini beliau tampil sihat dan bebas dari kanser, cergas dan awet muda pada usia 50 tahun!!!! 

 Untuk pengetahuan anda juga Lau Chu Hian adalah pengedar Shaklee juga ini kerana keyakinan yang tinggi dan percaya produk Shaklee satu - satunya yang telah banyak memberikan sinar harapan yang baru dalam hidupnya setelah bertarung dengan penyakit kanser yang pernah hampir meragut nyawanya suatu ketika dahulu!!!

Lau Chu Hian telah mengambil VIVIX Shaklee dan bermula dari situlah keseluruhan hidupnya telah bertukar kepada produk Shaklee. Bermula dengan supplement Shaklee, produk penapis Shaklee, penjagaan rambut Shaklee, Penjagaan sabun Shaklee dan hasilnya beliau telah sihat sepenuhnya dari kanser!!!

 Atau lebih mudahnya secara keseluruhannya beliau kini telah meng'Shaklee'kan sepenuhnya dalam kehidupan hariannya! Smpai begitu sekali pengaruh Shaklee yang telah banyak merubah hidupnya menjadi lebih baik dari sebelumnya.....

Ini adalah vitamin - vitamin yang wajib dia ambil setiap hari demi menjaga kesihatannya.
Beliau sangat bangga dengan pencapainnya sejak menggunakan Shaklee 9 tahun yang lalu!

 Salah satu penawar kanser yang telah beliau amalkan dari Shaklee adalah Vivix Shaklee!!!!
Beliau konsistem menggunakan VIVIX Shaklee sehingga beliau telah di sahkan pulih dari penyakit kanser yang telah dihidapinya.....Baginya wang bukan la suatu isu tapi betapa pentingnya kesihatan untuk terus hidup..Ya Wang boleh di cari tapi kesihatan tidak boleh di jual beli. Manusia sanggup buat apa sahaja untuk terus sihat dan kekal sihat !!! Untuk melihat testimoni daripada beliau sendiri boleh klik di sini

untuk keterangan lanjut, boleh hubungi saya:
nina
0172412460
FB: Supplement Terbaek

Friday, May 1, 2015

TESTIMONI SHAKLEE TENTANG 2 BERADIK KEMBAR SEIRAS



Testimoni Shaklee Tentang Cantik, Awet Muda dan Sihat


Testimoni Shaklee Tentang Dua beradik Kembar Seiras
Ini adalah kisah benar Mary dan kembar seiras nya yang berasal dan tinggal di Evansville, lndiana. USA.
Gambar Mary dan saudara kembar ketika berumur 4 tahun.
Mereka merupakan kembar seiras yang comel ketika berumur 4 tahun.
Apabila dewasa, Mary merupakan pengguna produk shaklee selama 20 tahun hingga kini, manakala kembarnya lebih gemar menggunakan produk dari jenama lain.
Ini memberi pengajaran kepada kita, sedangkan adik-beradik kembar seiras dari ibu bapa yang sama lagi berbeza pendapat mengenai sesuatu, inikan pula kita yang berbeza dan dari ibu bapa yang tak sama…
Testimoni Shaklee Tentang Mary
Hasilnya, ketika di usia 69 tahun, gambar berikut mampu menceritakan seribu pengertian,…
mary69

Sungguhpun mereka dilahirkan dengan kod genetik yang sama, mary lebih bertenaga, lebih sihat, nampak lebih muda dari kembarnya.
Mary masih bertenaga pada umur 69 tahun. Mary sangat aktif dengan gereja dan banyak melakukan kerja-kerja sukarela berbanding kembarnya.
Mary juga merupakan presiden Organisasi Wanita Republican tempatan.

Testimoni shaklee – tampak lebih muda
Semua menyangka ibu beranak 4 ini dan nenek kepada  remaja ini lebih muda dari umur 69 tahun! suami Mary berusia 77 tahun juga menggunakan produk shaklee. ” Tiada siapa yang menyangka usianya juga”.
 SUMBER : http://ejazbeauty.com/testimoni-shaklee-tentang-cantik-awet-muda-dan-sihat/