Thursday, August 13, 2015

SET BERSALIN SHAKLEE

Assalamualaikum dan salam sayang semuanya..

Bagi para ibu yang sedang hamil, baru melahirkan anak ataupun sudah melahirkan namun jamu tidak sesuai untuk anda dan anak dan kini masih tercari-cari produk yang akan digunakan semasa berpantang, saya mengesyorkan agar anda menggunakan SET BERSALIN SHAKLEE.

Terdapat 3 pilihan SET BERSALIN SHAKLEE yang boleh anda pilih mengikut tujuan serta bajet.


1. SET BERSALIN ASAS
-Memberi nutrisi asas yang cukup untuk keperluan ibu selepas bersalin agar sentiasa bertenaga dan sihat.




2. SET BERSALIN EXTRA
-Menyokong penghasilan susu badan yang cukup




3. SET BERSALIN EXTRAVAGANZA
-Membantu ibu menghasilkan susu untuk bayi dengan cukup serta menurunkan berat badan.




Ramai ibu-ibu di luar sana yang telah mencuba SET BERSALIN SHAKLEE. Hampir kesemua pelanggan berpuas hati dengan produk ini dan ianya sangat-sangat berkesan.

SILA KLIK DI SINI UNTUK MELIHAT TESTIMONI SET SHAKLEE

Harga bukan ahli bagi setiap set ini adalah seperti berikut:


Namun, jika anda mendaftar menjadi ahli, anda akan memperolehi penjimatan harga yang sangat banyak kerana barangan Shaklee yang dijual pada harga ahli adalah jauh lebih murah berbanding harga runcit. 

KLIK DI SINI UNTUK MENJADI AHLI SHAKLEE

KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR AHLI SECARA ONLINE



UNTUK PERTANYAAN LANJUT SILA HUBUNGI SAYA DI 017 2412459

JEMPUT SINGGAH  KE  

FB PAGE SAYA : Supplement Terbaek
Twitter : Pengedar Shaklee
IG : NIna kate

Wednesday, August 12, 2015

PERIOD TAK TERATUR? ATASI DENGAN SHAKLEE!

Ada di kalangan wanita yang periodnya tidak teratur.

Kadang-kadang selang 2 bulan baru datang period.

Kadang-kadang bila datang period meleret-leret sampai lebih 14 hari

Kadang berbulan-bulan tak datang period.. Haa..yang tu lain citer, better korang pi farmasi cari UPT strip. Manala tau kot-kot ada si kecik kat dalam rahim tu.. pastu sibuk nk salahkan period tak teratur.. hehe.. gurau saja ma...

Ok la. untuk atasi masalah period tak teratur ni, produk Shaklee ada penyelesaiannnya

Antara produk yang perlu diambil oleh mereka yang menghadapi masalah period tidak teratur ini adalah seperti

1. GLA (Gamma Linoleik Acid)
Berfungsi untuk mengawal keseimbangan hormon dalam badan



2. ALFALFA
Berfungsi sebagai agen nyahtoksik. Berupaya menyahtoksik termasuklah membersihkan darah-darah lama yang tertinggal di dalam rahim


3. OMEGA GUARD
Berfungsi mengawal keseimbangan hormon dalam badan


Nak lagi cun, tambah

4. VIVIX
Berfungsi untuk memperbaiki sel-sel ke tahap DNA supaya sel-sel boleh berfungsi dengan baik dan normal.



HUBUNGI SAYA SECARA TERUS UNTUK MENDAPATKAN KONSULTASI SECARA PERCUMA DI 
017 2412460

JUGA JEMPUT SINGGAH KE 
FB PAGE SAYA : SUPPLEMENT TERBAEK
TWITTER : PENGEDAR  SHAKLEE

SUPPLEMENT TERBAIK BUAT SEMUA BAKAL HAJI

Alhamdulillah..
Bagi mereka yang terpilih untuk menjadi tetamu Allah pada tahun ini tahniah saya ucapkan..

Tidak lama lagi bakal-bakal haji akan mula berangkat ke tanah suci mekah. Termasuklah suami dan ibu mertua saya yang dijangkakan akan berangkat pada pertengahan bulan September nanti.


subhanallah..doa-doa moga kita semua dapat menjejakkan kaki di tanah suci.

Segala keperluan haji termasuklah ubat-ubatan serta supplement yang cukup adalah perlu untuk memastikan badan sentiasa cergas dan bertenaga agar dapat melakukan ibadah haji dengan sempurna.

Berhadapan dengan jutaan jemaah haji daripada seluruh dunia benar-benar memerlukan ketahanan mental serta fizikal agar mereka benar-benar memperoleh haji yang mabrur.

Oleh itu, untuk Suami dan Ibu mertua nanti, saya dah plan nak bagi mereka supplement Shaklee.

Antara produk yang sesuai untuk dibawa ke tanah suci adalah seperti

1. Nutriferon
Membantu meningkatkan antibodi agar tidak mudah jatuh sakit


2. Vitalea
Mengandungi pelbagai jenis vitamin untuk memastikan nutrisi jemaah adalah cukup


3. Performance drink
Mengelakkan rasa haus berpanjangan serta dehidrasi badan


4. Osteomatrix
Membekalkan kalsium yang cukup untuk membantu para jemaah haji bergerak aktif semasa melakukan ibadat haji serta mengelakkan kekejangan kaki


5. Herbal blend
Mengelakkan kulit kering dan kaki melecet



BAGI MEREKA YANG BERHASRAT UNTUK MEMBELI SET HAJI UNTUK DI BAWA KE TANAH SUCI, ATAUPUN NAK HADIAHKAN KEPADA IBU ATAU AYAH YANG BAKAL KE MAKKAH,  BOLEH HUBUNGI SAYA SECARA TERUS DI

 017 2412460

JEMPUT SINGGAH KE 
FB PAGE: SUPPLEMENT TERBAEK
TWITTER : PENGEDAR SHAKLEE
IG : NINA KATE




Tuesday, August 11, 2015

BAGAIMANA SET KURUS SHAKLEE BOLEH BANTU TURUNKAN BERAT BADAN?

Terdapat 3 asas yang berlaku bagi sesiapa yang ambil Set Kurus Shaklee.


PERTAMA, bakar lemak.

LECITHIN berfungsi untuk mengalang penyerapan lemak daripada diserap masuk ke dalam badan.

OMEGA GUARD berfungsi menyingkirkan lemak-lemak yang terdapat dalam salur darah



KEDUA, buang toksin

HERBLAX merupakan julap lembut yang berfungsi menyingkirkan toksik-toksik dalam badan

ALFALFA berfungsi sebagai agen diuretik semulajadi dan membantu proses nyahtoksik agar berlaku dengan lebih lancar lagi






KETIGA, bina otot

CINCH ENERGY TEA MIX mengandungi antioksida yang boleh meningkatkan metabolisma dan penggalak tenaga

CINCH SHAKE MIX mengandungi leusine yang membantu memelihara otot serta memberikan rasa kenyang yang berpanjangan





KLIK DI SINI UNTUK MELIHAT TESTIMONI SET KURUS SHAKLEE


HUBUNGI SAYA UNTUK KONSULTASI SECARA PERCUMA



Monday, August 10, 2015

TESTIMONI KURUS DENGAN SET SHAKLEE

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera semua

Kali ni saya nak share pasal Set Kurus Shaklee yang telah berjaya menurunkan berat badan meraka.

Ramai sangat pengguna Shaklee yang telah berjaya menurunkan berat badan.

Ini terbukti bahawa Shaklee sangat-sangat berkesan dan sangat ohsem. hehe..

nah, anda tengok sendiri SHAKLEE EFFECT MEREKA..



























AMACAM? TERUJA TAK NAK KURUS??

DI SINI ADE JUGAK VIDEO DARIPADA PENGGUNA SET KURUS SHAKLEE.. 

JOM KITA LAYAN...


video



KLIK DI SINI UNTUK SET KURUS SHAKLEE

KLIK DI SINI UNTUK MELIHAT MEKANISMA CARA KERJA SET KURUS SHAKLEE 


UNTUK PERTANYAAN LANJUT, HUBUNGI SAYA DI 017 2412460

@ BOLEH PM DI FB : NINA KETERINA HASHIM


KALAU ANDA NAK BELI SENDIRI PON BOLEH. TEKAN DI SINI..


HANYA PERLU IKUT SAHAJA ARAHAN YANG DIBERIKAN.






SELELEBRITI MALAYSIA YANG MENGGUNAKAN PRODUK SHAKLEE

Assalamualaikum dan selamat sejahtera

Kali ni saya nak kongsi cerita tentang selebriti-selebriti yang menggunakan produk Shaklee

Antaranya ialah:


1. Ayu Raudhah




2. Mizz Nina




3. Rita Rudaini




4. Tun M





5. Nina Kate



yang ni memang betul-betul verangan.. hehe.. (gambar maser kawen dulu-dulu..macam artis tak? hehe..)

artis ni x glamour pon. dok kat Puncak Alam jer.

die boleh tolong supply produk Shaklee kat area Sungai Buloh, Puncak Alam, UiTM Puncak Alam, Meru dan kawasan yang berhampiran.. 

jangan malu jangan segan yer.

Hubungi je saya di 017 2412460

tak pun boleh PM kat 
Fb Page: Supplement Terbaek 
Fb :nina keterina hashim
Twitter : Pengedar Shaklee
IG: ninakate

KLIK DI SINI UNTUK MENDAFTAR AHLI SHAKLEE SECARA ONLINE

Wednesday, August 5, 2015

8 MANFAAT ALFALFA SHAKLEE

Pokok Alfalfa telah lama digunakan sejak zaman purba di India, China dan Sepanyol




Pokok ini juga digelar sebagai Raja tumbuhan kerana ianya kaya dengan mineral dan vitamin.

Akarnya yang tumbuh panjang ke dalam tanah berupaya menarik banyak bahan mineral dan vitamin bumi dan diserap masuk ke dalam tumbuhan herba tersebut


Perbezaan antara akar pokok jagung dan pokok alfalfa.


Selain itu juga, terdapat juga 8 enzim penghadaman lemak, karbohidrat dan protein




Terdapat 7 kelebihan dan manfaat alfalfa Shaklee :

1. Mencuci darah, usus dan hati
    Apabila kesemua sistem ini telah bersih, maka organ juga dapat berfungsi dengan normal. 
    Ianya juga menjadikan kulit kelihatan lebih cantik hasil daripada detoksifikasi ini.

2. Mengurangkan bau badan
    Berita baik bagi mereka yang mempunyai bau badan kerana dengan pengambilan alfalfa dapat             mengurangkan bau badan

3. Menyingkirkan lemak dan toksin daripada badan
    Penyingkiran toksin dengan cara berpeluh dan kencing yang kerap. Mereka yang mengambil               alfalfa digalakkan untuk minum air yang banyak supaya toksin dari dalam badan dapat dikeluarkan     dengan lancar melalui perpeluhan dan perkumuhan

4. Mengurangkan risiko darah tinggi dan sakit jantung
    
5. Berupaya melawan sel-sel kanser
    Alfalfa berupaya melawan sel-sel kanser. Pengambilan alfalfa bagi pesakit kanser adalah sebanyak     30-50 biji sehari 

6. Melegakan keletihan 

7. Melancarkan perjalanan darah

8. Milk booster
    Menggalakkan penghasilan susu badan kerana dalam alfalfa mengandungi galactogue yang berfungsi untuk menggalakkan penghasilan hormon prolaktin dan sekaligus menambah penghasilan susu badan



KLIK DI SINI UNTUK MELIHAT KELEBIHAN ALFALFA


KLIK DI SINI UNTUK MELIHAT REVIEW ALFALFA DARIPADA PENGGUNA LUAR NEGARA




HUBUNGI SAYA UNTUK MENDAPATKAN KONSULTASI SECARA PERCUMA.




KENCING MANIS SEMBUH DENGAN VIVIX

PENAWAR KENCING MANIS

Pengambilan Vivix serta Alfalfa boleh membantu menurunkan kandungan gula dalam darah.

Insyaallah..

TESTIMONI PESAKIT KENCING MANIS PULIH DENGAN VIVIX


TESTIMONI KENCING MANIS LAGI




Hubungi saya untuk mendapatkan konsultasi secara percuma


FB : Supplement Terbaek
Twitter : Pengedar Shaklee


PENAWAR BERHENTI MEROKOK

Assalamualaikum dan Selamat pagi

Mesti orang yang tengah baca ni lelaki-lelaki yang sudah berniat nak berhenti merokok

ataupun 

Kaum-kaum isteri or girlfriend yang ada pasangan yang kuat merokok, dan die nak pasangannya tu berhenti merokok.

betul tak?

Ok, kat sini saya ada satu testimonial yang menarik.




Dah baca?

Orang ni mak die yang kuat hisap rokok. sejak umur belasan tahun lagi. memang makcik ni betul-betul perokok tegar.

Bayangkan orang yang dah hidup selama 60 tahun dalam ketagihan merokok boleh berhenti merokok serta merta disebabkan minum Vivix. KLIK kat sini untuk nak tahu lebih detail tentang vivix.

SO, BAGI MEREKA YANG MUNGKIN BARU 5 TAHUN, 10 TAHUN OR 20 TAHUN YANG HIDUP DENGAN MEROKOK, INSYAALLAH, ANDA JUGAK BOLEH BERHENTI MEROKOK SERTA MERTA.

VIVIX BERFUNGSI MEMPERBAIKI SEL-SEL SEHINGGA KE PERINGKAT DNA.

SEBAB ITU ORANG YANG SELEPAS MENGAMBIL VIVIX, MEREKA MERASAKAN ROKOK ITU PAHIT DISEBABKAN SEL-SEL BADAN TELAH DIPULIHKAN.

KLIK DI SINI UNTUK MELIHAT VIDEO PERBUALAN SEORANG YANG TELAH BERJAYA BERHENTI MEROKOK.


UNTUK DAPATKAN KONSULTASI SECARA PERCUMA,

HUBUNGI 017 2412460








Tuesday, August 4, 2015

SET KURUS SHAKLEE!

Assalamualaikum dan selamat pagi semua...



Korang semua mesti mengalami fasa pemberatan berat badan kan 2?? hehe..

Almaklumla.. Lepas raya la katakan.. Semua benda dilantaknya



ADAKAH BADAN ANDA SEPERTI INI?







INI??










MAHUPUN INI?




jangan mara maa.. gurau saja.. hehe..



Jangan Risau..saya ada solution macam mana nk kuruskan semula badan yang dah lari allignment tu. ngee..

Cube korang try test SET KURUS SHAKLEE ni dulu. Memang dah terbukti ramai yang berjaya turunkan berat badan lepas ambil produk ni. Kalau x caye boleh KLIK kat sini. Ade banyak cerite menarik n ohsem daripada mereka yang dah ambil SHAKLEE ni. 



Basicly, SET KURUS SHAKLEE ni terdiri daripada :


1. Cinch tea (28 sticks)




2. 2 Cinch Shake (Vanilla, Chocolate dan Cafe latte)




3. 1 Vitalea (120 tablets)

4. 1 Herblax (120 tablets)



5. 1 Lecithin (180 capsules)




Jika anda membeli set ini dengan terus mendaftar menjadi ahli, anda akan mendapat penjimatan sebanyak RM 171 serta mendapat vitalea percuma yang berharga RM 94 dan keahlian adalah seumur hidup.

Klik di sini untuk melihat cara mendaftar sebagai ahli.


Klik di sini untuk melihat bual bicara bersama pengguna Shaklee yang telah berjaya menurunkan berat badan


Tetapi jika anda membeli 2 SET KURUS ini, anda akan mendapat vitalea PERCUMA yang berharga RM 94 serta keahlian PERCUMA!!

Anda juga secara automatik layak menyertai YES program dan berpeluang menjana pendapatan yang lumayan.

Klik di sini untuk mengetahui dengan lebih lanjut ganjaran dalam YES program.

Jom sertai kami. Sambil boleh kurus, sambil boleh jana side income dalam bisnes shaklee ini.

Hubungi saya di 017 2412460 untuk mendapat keterangan yang lebih lanjut. 

jemput layari page saya:

FB page: Supplement Terbaek
Twiiter : Pengedar Shaklee
IG : ninakate


Sunday, August 2, 2015

KELAS BISNES MR.KELMEN YANG BEST!

Assalamualaikum dan salam sejahtera ..

Pada 1 Ogos 2015 yang lepas, saya pertama kali menjejakkan kaki ke Shaklee Sri Rampai untuk menghadiri kelas bisnes bersama Mr. Kelmen iaitu Vice President Shaklee Malaysia. Sesat-sesat jugak la nak sampai ke sana. Namun dalam hati, saya sentiasa berdoa agar urusan dan perjalanan saya dipermudahkan. 

Selalu En. husband yang hantar, tapi hari tu die ada kursus haji perdana di Melaka. so, saya kuatkan semangat untuk pergi seorang diri dengan tak tahu jalan dan ditemani si kecil berusia 6 bulan di dalam kandungan. Harap-harap segalanya berjalan dengan lancar.

Alhamdulillah, tepat jam 10 pagi saya pun sampai. Walaupun terlambat 30 minit, namun saya masih berpeluang untuk duduk di barisan kedua. Alhamdulillah, rezeki ibu mengandung nak menuntut ilmu barangkali. Hehe..

First Impression saya terhadap Mr. Kelmen adalah walaupun dia seorang Chinese, tapi cara percakapan, butir-butir kata yang keluar daripada mulutnya banyak mengajak kita ke arah yang islamic. 

Terkejut jugak saya bila sepanjang ucapannya, beberapa perkataan seperti InsyaAllah, Alhamdulillah.. Istiqamah.. ade lagi la,.. tapi saya dah lupa.. hehe.. dalam hati saya berkata, bagusnya die ni. walaupun orang cina, tapi die begitu yakin dengan tuhan, orang islam pun ade yang x macam die. huhu..

Banyak tips-tips serta ilmu yang disampaikan oleh beliau kepada kami semua..

Antaranya ialah:

1. Konsep Amal, Kongsi dan Bina.

Di dalam apa jua perniagaan, tidak kiralah pakaian, makanan, produk kesihatan kosmetik dan sebagainya, perkara pertama sekali adalah kita perlu mengamalkan produk itu sendiri. setelah menggunakannya dan yakin akan kelebihannya, barulah kita akan yakin untuk dikongsikan kepada pengguna lain. Ketika ini, beliau ada menyebut tentang Law of Vibration. 

Apa itu Law of Vibartion?


Kalau ditranslatekan maksudnya adalah hukum getaran.


Law of Vibration

Konsep Law of Vibration ini sangat-sangat penting dalam melakukan teknik kongsi kepada orang lain.

Jika apa yang dikongsikan oleh kita hanyalah bertunjangkan akal dan fakta semata-mata, maka orang yang mendengar dan menerima apa yang disampaikan oleh kita hanyalah akan sampai setakat akal fikiran sahaja .

Namun jika apa yang ingin kita kongsikan itu benar-benar kita rasai, jiwai dan menghayati apa yang ingin disampaikan, maka orang yang mendengar kata-kata kita itu turut terkesan dan menusuk ke dalam jiwa. 

Setiap anggota seperti mata, mulut, mimik muka, tangan dan badan semuanya seolah-olah merestui apa yang diperkatakan tadi. 

Sebagai contoh, pernah tak kita berhadapan dengan orang yang menipu di hadapan kita? (saya selalu berhadapan dengan student yang slalu menipu,. so, tau la sikit-sikit body language orang yang menipu tu.. hehe)

Mereka yang menipu butir kata yang keluar dari bibir adalah seperti tidak meyakinkan, dan mata mereka akan cuba mengelak pandangan mata kita? tahu x kenapa? 

Sebab, menipu itu adalah sesuatu perbuatan yang tidak baik. seluruh anggota tubuh badan seolah-olah tidak merestui apa yang si penipu itu cuba perkatakan. betul x? 
Eh, udah jauh bebeno citenye. Hehe



2. Sharing, Sponsor and Service (3S)

3S ini adalah konsep yang paling asas dalam bisnes Shaklee. Sharing yang berkesan hanya mampu dihasilkan sekiranya kita benar2 arif, mahir dan menjiwai setelah menggunakan produk tersebut. Niat di hati perlulah ikhlas untuk membantu orang dan bukan hanya semata-mata mengejar UV n RM. 

Percayalah, dengan penyampaian yang ikhlas dari hati, sedikit-sebanyak akan menjentik hati si pendengar untuk mencuba produk tersebut tanpa perlu kita memaksa mereka untuk membelinya. 

Dan setelah seseorang itu menjadi sebahagian daripada organisasi ataupun menjadi pelanggan kita, konsep follow up perlu diteruskan untuk memastikan mereka tidak terabai dan terkontang kanting tanpa panduan daripada kita. service kene tip top meh..

Apa yang saya perhatikan, kebanyakkan perniagaan MLM yang lain tidak menitik beratkan soal ini. Setelah mereka mendapat benefit daripada downline, mereka tidak memberi tunjuk ajar yang sepenuhnya malahan seolah-olah memaksa downline. ini sangat2 tidak patut. huhu..

3. Kepercayaan


Sebagai seorang islam, kita sepatutnya merasa beruntung kerana sejak kecil lagi kita telah dididik untuk mempercayai bahawa tuhan itu ada dan maha pengasih dan penyayang. Kebergantungan terhadap Allah S.W.T terhadap rezeki perlu dipegang kuat. 

Nabi S.A.W juga pernah bersabda bahawa 9 daripada 10 rezeki itu datangnya daripada perniagaan. Tetapi kenapa tidak ramai orang islam yang melibatkan diri dalam perniagaan? Perniagaan di negara kita majoritinya dipegang oleh kaum cina. Bererti orang cina lebih menghayati hadis Nabi S.A. W kita ini. Subhanallah. Ini peringatan untuk diri saya juga.. huhu

4. Kenali potensi diri

Setiap manusia itu Allah sudah jadikan mempunyai keistimewaan masing-masing. Cuma kita ini yang terlalu takut untuk berhadapan dengan kegagalan, kekecewaan serta penolakan daripada orang lain. 

SO, petua untuk mengetahui sejauh mana potensi diri kita itu hanyalah dengan cara kita mencuba. Bak kate orang tu, ' REDAH JER'.. haha.. barulah kita tahu sejauh mana kebolehan dan kemampuan kita dalam melakukan sesuatu perkara. Belom cuba belom tahu. 


5. Create BIG WHY 

Part yang ni memang buat saya nangis..huhu..

untuk berjaya dalam periagaan, kita memerlukan PUSH FACTOR.

Setiap orang mempunyai cerita di sebalik tabir hidup masing2. Kenapa mereka perlu berjaya?

Yang paling menyentuh hati saya, Mr. Kelmen cakap, jadikanlah setiap ujian itu sebagai satu anugerah dan hikmah untuk kita lebih terus berusaha untuk berjaya. 

Memang kebetulan pada waktu itu saya mendapat berita yang menyedihkan saya. Kata-kata Mr. Kelmen seolah-olah memberikan saya pengharapan yang baru, persepsi dan pandangan yang baru terhadap apa yang telah menimpa saya pada ketika ini. 

Masyaallah.. terima kasih Ya Allah kerana menggerakkan hatiku untuk datang ke Majlis tersebut. Benarlah, setiap ujian pasti ada hikmahnya.. 

Mungkin perkara tersebut akan menjadikan ianya sebagai salah satu BIG why saya untuk terus bergerak maju dalam Shaklee. 

Doakan saya.. Insyaallah...



Habis je sesi terus bergambo. Saya mak buyong dok kat barisan depan skali. hehe..