Thursday, March 31, 2016

AMBIL TAHU NUTRIEN PENTING UNTUK IBU HAMIL

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera


Kehamilan adalah merupakan moment yang sangat-sangat di nantikan oleh setiap pasangan lebih-lebih lagi mereka yang baru mendirikan rumahtangga.




Tumbesaran janin dari bulan ke bulan memerlukan nutrient dan mineral yang cukup untuk memastikan pembentukan organ dan tisu lengkap. 



Antara Nutrient penting yang diperlukan oleh ibu hamil adalah:


Protein
Sumber utama asid amino yang penting untuk pembinaan sel-sel dan tisu janin dalam kandungan





Karbohidrat

Sumber tenaga utama untuk memastikan sel-sel tubuh badan si ibu dan janin dalam kandungannya dapat bekerja




Lemak

Pengambilan lemak yang secukupnya adalah diperlukan untuk pembentukan tisu lemak terutamanya ketika usia janin memasuki triemster ketiga. Namun perlu diingat, jangan ambil lemak secara berlebihan, nanti susah pula nak turun berat badan selepas bersalin



Kalsium 

Kalsium adalah mikronutrien yang perlu diambil oleh ibu dalam kuantiti yang tinggi di mana kalsium diperlukan untuk membentuk tulang serta gigi yang kuat bagi janin. Kekurangan kalsium di kalangan ibu mengandung adalah sering dilaporkan. Kekurangan kalsium akan menyebabkan tulang ibu menjadi rapuh, gigi mudah tertanggal. 

Yang paling menyeksakan akan berlaku kekejangan kaki di tengah malam. Jika anda mengalami simptom2 seperti ini, ini menandakan anda sedang mengalami kekurangan kalsium




Asid Folik

Asid folik sangat penting untuk memastikan pembentukan 'neural tube' berlaku dengan sempurna. Kekurangan asid folik akan menyebabkan janin mengalami 'spina bifida' iaitu pembentukan 'neural tube' yang tidak normal




Zat besi

Zat besi sangat penting utuk menghasilkan hemoglobin iaitu bahan penting untuk mengangkut oksigen di dalam sel darah merah. kekurangan zat besi akan menyebabkan anemia iaitiu keadaan di mana kandungan hemoglobin si ibu rendah. 

Antara simptom-simptom anemia adalah seperti mengantuk, pening, degupan jantung laju, tubuh menjadi lesu dan tidak bermaya. 

Jika anda mengalami simptom seperti di atas, anda mungkin mengalami kekurangan zat besi


Vitamin

Kesemua jenis vitamin adalah diperlukan oleh ibu mengandung untuk memastikan sel-sel janin dapat terbina dengan lengkapnya


Kesemua nutrient yang diperlukan terdapat di dalam Set Hamil Shaklee.


Klik di sini untuk melihat Set Hamil Shaklee


Atau hubungi saya untuk mengetahui dengan lebih lanjut mengenai Set Hamil Shaklee







Wednesday, March 30, 2016

CERITA SAYA DAN ESP SHAKLEE

Huhuhu..rase sedih pulak ESP promo Mac 2016 ni dah nak habis... 


Tetibe rasa nak terobek pulak cerita macam mana saya terjebak dengan ESP Shaklee ni..


Saya mula ambil ESP masa mengandung anak kedua. Saya start Ambil masa kandungan umur 3 bulan. Masa ambil tu masih fasa mual-mual lagi. Tak berapa lalu nak makan. Minum ESP dengan mealshake buat sarapan pagi.. 

Masa bersalin tengok kulit baby halus mulus putih gebu jer.. eee.. geram.. badan pon semangat sikit banding dengan kakak nye. Inilah baby Shaklee saya.. Ayra Safiyyah.. Gamba ni masa umur die baru sehari. Bersalin di Hospital Ampang pukul 3 pagi. 





Masa nak bersalin pon alhamdulillah.. Lancar sahaja.. Mungkin asbab ambil vitamin yang cukup masa tengah mengandung.


Cerita menyusukan pulak, alhamdulillah.. susu badan banyak tetapi tak lah sampai tahap melimpah ruah penuh satu deep freezer. Cuma yang saya perasan susu bertambah pekat kalau haritu saya minum ESP. In terms of kuantiti tiada perbezaan yang ketara..


Rugi sapa yang tak ambil ESP especially mak-mak yang menyusu..

ni salah satu Testimoni mak menyusu yang ambil ESP.

Best kan?

Anda mak-mak menyusu yang ada masalah susu badan kurang? 


HUBUNGI SAYA DI 017 2412460 UNTUK DAPATKAN ESP SEGERA
.

Sharing is caring..






APA ITU NUTRIFERON?



Nutriferon Shaklee berupaya menguatkan sistem imun dengan menggalakkan penghasilan interferon semulajadi dalam badan. Interferon yang terhasil dalam badan kita berupaya menentang serta melindungi sel daripada jangkitan virus.


APA KANDUNGAN BAHAN DALAM NUTRIFERON?

Nutriferon dihasilkan dengan kombinasi tumbuhan semulajadi seperti 


  • Biji labu
  • Biji Plantago
  • Bunga Japanese Honey Suckle 
  • Bunga Safflawer

Produk ini telah terhasil menerusi kajian saintifik yang dilakukan oleh Dr. Yasuhiko Kojima selama 40 tahun. (lama tu.. patutla nutriferon ni mahal sebab dah melalui kajian klinikal yang lama)


Dalam kajiannya, terdapat 2 haluan penghasilan iaitu pendekatan secara semulajadi dan juga pendekatan secara farmaseutikal



SELAMAT KE MAKAN NUTRIFERON?

InsyaAllah, selamat. Sebab Nutriferon 

  • Tidak bertoksik  (Bahan-bahan asas daripada tumbuh-tumbuhan)
  • Selamat
  • telah dipatenkan
  • Terbukti secara klinikal



ANDA SAKIT? ANAK ANDA SAKIT?

KERAP KENE SELSEMA DAN DEMAM?

DISYAKI MENGIDAP DENGGI?

ANDA MESTI AMBIL NUTRIFERON UNTUK MEMBANTU MENINGKATKAN SISTEM IMUNISASI BADAN.




MACAM MANA NAK DAPATKAN NUTRIFERON NI?

HUBUNGI SAYA DI   017 2412460 UNTUK DAPATKANNYA DENGAN SEGERA



SHARING IS CARING..






KULIT JADI LICIN MAKAN NUTRIFERON

Assalamualaikum.. 


Hari ni saya nak berkongsi dengan anda tentang kebaikan Nutriferon. Biasanya, kita selalu kalitkan pengambilan Nutriferon ni dengan sistem imunisasi badan. Macam tu jugak dengan kes Pn. Riena ni, die makan Nutriferon untuk nak boost immune sistem die, tapi dapat pulak kesan tambahan which is kesan yang positive pulak tu. 


Lepas makan kulit jadi Flawless gitu. Kan best dapat effect 2 in 1. hehe...






Anda nak cuba makan Nutriferon?

Hubungi saya di 0172412460 untuk dapatkannya dengan segera..



sharing is caring..






Cinch Tea

Cinch Energy Tea mix adalah merupakan teh ekslusif dengan gabungan teh hijau, Roibos merah dan putih 


Pengambilan Cinch Tea ini mampu meningkatkan metabolisma dan penggalak tenaga. Bagi mereka yang berhasrat ingin menurunkan berat badan, Cinch Tea ada jawapannya. Pengambilan Cinch Tea bersama minuman Shaklee Cinch Shake Mix memang mampu menurunkan berat badan


KLIK DISINI UNTUK MELIHAT TESTIMONI PENURUNAN BERAT BADAN


Selain daripada itu, mereka yang sering mengantuk, tidak bertenaga, sentiasa kelihatan lesu boleh mengambil Cinch Tea supaya anda kekal bertenaga dan dan rasa cergas kerana metabolisma badan telahpun meningkat.


Selain daripada itu, kandungan antioksida dalam Cinch Tea ini juga tinggi dan berupaya mengurangkan risiko penyakit.


Testimoni di bawah adalah merupakan pengguna Cinch Tea yang mana sebelum ini beliau bergantung kepada pengambilan caffeine untuk stay up pada waktu malam. Namun setelah mengambil Cinch Tea, beliau merasa lebih cergas dan tidak bergantung pada caffeine yang akan memberi kesan memudaratkan jika pengambilanya berterusan

Jom kite layan video akak ni..

=D



video



Berminat untuk mencuba? Hubungi 017 24212460 untuk pertanyaan lanjut..




Tuesday, March 22, 2016

10 Makanan Terbaik Untuk Otak

 Assalamualaikum dan Salam sejahtera..

Hari ni saya nak berkongsi tentang 10 jenis makanan yang terbaik untuk otak kita


1. COKLAT



Kandungan antioksidan yang ditemui dalam dua atau tiga senduk coklat lebih kuat daripada antioksidan yang terdapat dalam makanan lain. antioksidan yang utama ditemui dalam coklat dikenali sebagai flavanols yang boleh membantu meningkatkan aliran darah ke otak. Secara tidak langsung jika kita mengambil coklat sebelum belajar, ia akan meningkatkan daya kefahaman serta menjadikan kita lebih fokus


2. IKAN



Ikan penuh dengan khasiat omega 3 yang sekaligus dapat mengurangkan penyakit alzheimer. Omega 3 juga menyediakan lebih banyak oksigen ke otak serta meningkatkan prestasi seseorang untuk menyimpan maklumat baru sementara masih mengingati informasi yang lama

3. SAYUR



Sayuran berdaun hijau seperti sawi, bayam dan lain2 adalah sangat baik untuk otak kerana mengandungi banyak vitamin seperti B6, b12, zat besi, folat yang sangat penting untuk otak


4. KEKACANG



Biji-bijian seperti kacang hazel, almond, walnut, biji bunga matahari atau kekacang yang lain penuh dengan asid lemak omega 3 dan omega 6, folate, vitamin E dan vitamin B6.  Semua nutrisi ini membantu anda berfikir dengan lebih positif. kekacang pistachio dipercayai sangat efektif untuk meningkatkan kecerdasan otak terutamanya kanak-kanak.


5. BUAH BERI



Pengambilan buah beri seperti Blackberry, blueberry, raspberry dan strawberry yang kaya dengan antioksidan sangat baik untuk kesihatan otak. Pengambilan buah ini sehari sekali dapat membalikkan efek penuaan pada otak . Kebanyakkan beri mengandungi fisetin dan flavanoid yang sangat baik untuk meningkatkan daya ingatan


6. REMPAH RATUS



Terdapat pelbagai jenis rempah ratus yang selalu kita gunakan dalam masakan seperti kari, ketumbar, jintan, kayu manis dan pelbagai lagi. Pengambilan rempah ratus ini sangat bermanfaat untuk otak dan menjadikan otak kekal segar sepanjang masa. 


7. TELUR



Telur banyak mengandungi Vitamin B12 serta lesitin dan ia dikatakan boleh mengatasi penyakit otak dan saraf. Telur juga menajamkan penglihatan manusia. Namun anda perlu ingat bahawa kolestrol yang terdapat dalam kuning telur adalah sangat tinggi. Maka pengambilannya perlu dihadkan kepada 1-2 biji sahaja sehari.


8 TEH HIJAU



Teh hijau juga bermanfaat untuk otak kerana ianya mengandungi catechin yang berguna untuk mengawal pemikiran agar sentiasa tajam dan segar. teh hijau juga dipercayai boleh mengurangkan risiko kesihatan seperti penyakit Alzheimer dan Parkinson

9. BIJIRIN



Beras merah, Oatmeal, roti whole grain dan gandum adalah antara kumpulan makanan jenis ini. ia bekerja untuk meningkatkan aliran darah ke otak. Makanan berbentuk bijirin ini mengandungi banyak Vitamin B6 yang mampu meningkatkan daya ingatan


10. TIRAM



tiram kaya dengan zat besi dan membantu untuk menajamkan pemikiran anda, membuatkan anda kekal fokus dan meningkatkan daya ingatan.


Pengambilan produk Shaklee juga dapat membantu memenuhi keperluan otak anda seperti mana yang terdapat dalam makanan di atas. 

Oleh itu amat-amatlah penting untuk kita mengambil supplement tambahan sekiranya kita tidak mengambil makanan-makanan tersebut.


Untuk pertanyaan lanjut, anda boleh hubungi saya di 017 2412460


sharing is caring...



3 Fakta menarik mengenai VIVIX

Assalamualaikum dan Selamat Sejahtera..

Tahukah Anda, terdapat 3 fakta menarik mengenai VIVIX

1. Menjalani tempoh penyelidikan yang sangat lama untuk menghasilkan VIVIX

2. Salah satu kandungan utama dalam VIVIX adalah makanan syurga dan juga disebutkan dalam al-quran iaitu anggur Muscadine

3. VIVIX tidak membeku apabila di letakkan di peti ais beku kerana kandungannya yang asli tanpa perisa, pengawet mahupun pewarna




Sebab itu harga VIVIX ini mahal kerana ianya berkualiti tinggi. namun jika dilihat dari sudut kesihatan, harga VIVIX ini jauh lebih murah jika dibandingkan dengan kos perubatan dan ubatan jika kita sakit

Bak kate pepatah, 'Prevention is better than cure' Mencegah penyakit adalah lebih baik daripada mengubati. Kalau dah sakit, kos perubatan akan menjadi lebih mahal. Tak salah untuk kita melaburkan sedikit untuk kesihatan tubuh badan kita. betul tak..

Berminat untuk mendapatkan VIVIX?

Hubungi saya di 017 2412460 sementara harganya masih terlajak murah

Diskaun 5% untuk pembelian twin pack VIVIX


Anda juga boleh beli terus dengan SHAKLEE dengan hanya klik di sini..



sharing is caring..



Monday, March 21, 2016

Carotomax Shaklee

Assalamualaikum dan Selamat sejahtera


Carotomax Shaklee mengandungi 6 jenis karotenoid penting seperti :


  1. Astaxanthin
  2. Beta- Carotene
  3. Alpha -Carotene
  4. Lycopene
  5. Lutein
  6. Zeaxanthin

Carotomax mengandungi antioksida yang tinggi serta membantu dalam melambatkan proses penuaan, menjaga kesihatan mata serta mampu meningkatkan penglihatan pada waktu malam






Terdapat testimoni yang menunjukkan katarak mata tertanggal sendiri selepas mengambil Carotomax


Dengan Carotomax, anda boleh menjaga mata anda dengan sempurna..


Untuk pertanyaan lanjut, sila hubungi 017 2412460


atau


Anda boleh order secara online sendiri dengan hanya klik di sini..

*anda perlu tinggalkan tanda pada produk yang anda inginkan sahaja..

sharing is caring.. 










Makanan tambahan buat anak anda yang tidak mahu makan

ASSALAMUALAIKUM DAN SALAM SEJAHTERA SEMUA..

ok, hari ni saya nak share tentang produk Shaklee khas untuk kanak-kanak. Bagus ke bagus Shaklee ni. bukan sahaja produk orang dewasa je ada, Kanak-kanak pon ada tau.



1. Vitalea for Children  RM 117 (60 BIJI)





Rasa seperti anggur dan memang sedap.


Mengandungi



  • Vitamin C, D dan E
  • kesemua 8 vitamin B
  • 200 mg kalsium, magnesium dan zinc



2. Chewable Vitamin C   RM 39  (90 BIJI)





Berfungsi :



  • Meningkatkan sistem imunisasi
  • Menyembuhkan luka dan parut
  • Meredakan demam dan selsema




3. Omega Guard  RM 144  (90 BIJI)






Keistimewaan omega Guard Shaklee

  • Kandungan utama adalah minyak ikan yang terdiri daripada omega 3 DHA dan EPA. (bagus untuk membina sel-sel otak)
  • Melalui proses penyulingan propietri (3 kali penyulingan)
  • 3 kapsul omega guard membekalkan 1000mg EPA dan DHA
Berfungsi :

  • mengurangkan risiko penyakit jantung
  • bersifat anti radang
  • mengurangkan simptom alahan
  • membaiki kulit kering dan garis halus
  • memelihara kesihatan otak


4. Meal Shakes  RM 120 (544g)





Mengandungi :



  • 19 vitamin dan mineral yang penting
  • sumber protein yang tinggi
  • kaya dengan kalsium
  • Glisemik index yang rendah
Boleh menambah selera makan anak-anak..

VIDEO TESTIMONI PENGGUNA MEALSHAKES



JIKA ANDA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK-PRODUK DI ATAS, CALL @ WHATSAPP @ TELEGRAM KE 017 2412460


ATAU


NAK ORDER SENDIRI PON BOLEH

CUMA KLIK TERUS DI SINI...

LIHAT TUTORIAL ORDER ONLINE



sharing is caring...